Вече петък е.
Поредният, не тринайсти.
Утрото недоспало,
се надига връз мен.
Черна котка придрямва
пред прага,
и щом... премина го
ще реши
да ме изненада.
(Не очаквам лоша поличба
след туй.)
Има нещо красиво
в очите й.
Зелени очи...
Знаеш ли колко красиви са?!
След поредното недоспиване.
А след малко -
слънцето ще се усмихне
навярно.
Ще си направя кафе.
И за него. За разбуждане,
от горчивото.
(Казват, че захарта
убива бавно.)
Затова го обичам горчиво.
Ти ще пиеш ли с мен?!
Твоята чаша...
Стои празна.
Колко отдавна
не сме пили кафе?
А денят ще ни грабне.
И...
Само черната котка
ще мине през прага
да ми направи път...
Едва ли е лоша поличба?!
Едва ли...
© Нели Всички права запазени