21.03.2008 г., 12:22 ч.

Черни пеперуди 

  Поезия » Друга
657 1 3

Как при мене долетяхте,

че не ще остана сред лъжи,

без покана предвещахте

да се наситя на самотни дни.

 

Черни пеперуди по стъклата

не пропускат слънчеви лъчи,

черни пеперуди в мен самата

разпиляха ме в безпътици, мъгли.

 

Покорно слушам как летите

в стаята ми и като игли

се забивате във живи рани,

без една от вас да ми прости.

 

Черни пеперуди по стъклата

не пропускат лунните лъчи,

черни пеперуди в мен самата

забраниха на сърцето да тъжи.

© Гери Михайлова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??