Черно
Черна душа и черно сърце в едно се чернеят,
черно и черно все за черно си милеят.
Черен да е светът и черна да е съдбата,
черни хора и черни създания черни чакат зората.
Черните черен чертаят чертога на душата,
дори най-черното в черно превръщат в сърцата,
а черни чародейци смело сочат луната,
но черното слънце с черни си сълзи все си плаче за зората.
Черната зора – в нея черни духове сноват,
там черни им меса кървят и черните им слова горят,
и аз там – черен из между черни чернея,
- сътворявам черен света, по-черен и от ада на Данте,
най-черният…
Сам си живея, сам в чернота,
сам си чакам, черен, смъртта,
- черната смърт, що предвещава свободата,
черната смърт, що избавя от самотата...!
Кристиан Дочев
25.07.2014г. София
© Кристиан Дочев Всички права запазени