9.09.2011 г., 21:50 ч.

Черно-бяло присъствие 

  Поезия » Философска
749 0 12
Раменете ми, приятел, са заети отдавна.
На едното ангел е кацнал, а на другото - дявол.
Съжителстват. Лукав - единият, другият - паднал,
преобръщат пейзажа ми в черно и бяло.

Не тежат, клетите. Наполовин на душата са.

Дори ми е жал и ги храня от време на време.
Залъгвам ги с празни думи за шанса им,
че кой откъдето дошъл - там ще ме вземе.

Раменете ми, приятел, са докрай за опора.

Не всеки от нас човешка обвивка надява.
Но щом слезем тук, всички ставаме хора
със кацнал на рамо по един ангел и дявол.


18.10.2010*

© Юлия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??