Червеният рубин
Гальовните вълни
и бисерите в тях
от твойте дълбини
море в теб видях.
Волни и щастливи
с грация летят
чайките красиви
в омагьосан кръг.
Щастлива по брега
по пясъка вървях,
посрещнах изгрева
за този миг горях.
Червеният рубин
изплува от морето,
та в простора син
да грее от небето.
© Райна Маргина Всички права запазени