На славната армия родна
това е празникът чуден
и за да е България свободна
тя вървя по пътя труден.
Мнозина живота си изгубиха,
за да я има родината ни мила!
Те искрено българското любиха,
затова татковината се бе спасила!
© Георги Всички права запазени