"Ще дойда в четвъртък"...
Навярно изтърка
три чифта обувки железни,
додето при мене
да дойдеш навреме
през седем измислени бездни.
Отмина четвъртък...
Какво се обърка?
Заблъска се в мен хаотично -
въпрос много важен
(и жизнено даже!)
кой точно четвъртък от всички?
Велики четвъртък!
Сърцето ми хвърка.
Една съм щастлива, напета...
Дали днес денят е -
преди да настъпи
със страсти Разпетият Петък.
Отново четвъртък...
и мен не ме свърта.
През четири минути - проверка!
Часът е шестнайсет.
Surprise!* Запознай се!
Пристигна!
Роди ми се щерка!
*изненада
© Мая Попова Всички права запазени