Мдам, тя нашата приятелка, Любов, не подбира,
но пък така сполучливо импровизира,
когато сред тълпата душите събира...
или пък несподелена през живота дриблира...
Но няма по-голям дар за душата
на момичето, момата или жената
пеперуди, когато в стомаха запърхат
и жарки мисли мозъка разбъркат.
Няма по красива картина от тази...
"Жена Любовта в душата си пази..."
И няма по-прелестна гледка -
две ръце вплетени в прекрасна плетка.
И как изгревът е малко по-различен,
По-драматичен, по-романтичен,
щом очите се усмихнат на първите лъчи,
а нейде в мислите и в сърцето нежна мелодия звучи.
Е, стига сантименти в този ден...
Четвъртъкът... за работа е отреден.
И, макар с литературни забежки,
да се залавяме за делата рутинни и тежки.
© Нели Всички права запазени