Да си простосмъртен, можеш да избираш
в Ада да гориш или блаженство в Рая
да се качваш нависоко, дълбини да стигаш
да обичаш и да страдаш в любовната омая
Да си на Олимп при Боговете
господар на вси съдби и чувства
пред теб да тръпнат световете
весталка в храм да ти робува
Човек е простосмъртен, но иска да е Бог
влече го все Олимп, нагоре
а е забравил, че Зевс със поглед строг
отдавна вратите за натам затвори
Февруари 2016
Варна, Гавраил
© Гавраил Йосифов Всички права запазени