От времето ново, човешки неволи,
по пътища стари, боси и голи,
човеци, шибеци и вечните роли,
сменени от вечни човечни разколи.
Делят се човеци на черни и бели,
делят се дори по езици и вери.
Заедно само във войни и проблеми,
от нищото стават безумни дилеми.
Пари се отпускат за военни проекти.
Бомби, ракети, планетарни ефекти,
научен прогрес, идеали перфектни,
от чистия въздух, двойки бездетни.
Парична система, проблемна и крива,
показа на човека,природата дива.
Лекарства и химия, картина са сива,
болести страшни, убиват със сила.
Алчност и гордост, греховно съсипват!
Омраза отровна отвътре прониква.
Похот и тайни към зло ги подтикват.
Тъпчат цветята преди да поникнат.
Глобалната криза прониза земята!
Как ще отрежат главата на змията?
Късно е вече да обърнат ефекта!
Глобален проект им изяде главата.
© Иван Иванов Всички права запазени