Човекът уж от кал е бил направен,
защо от кал се вечно той предпазва?
Нали - пред Господа и днес изправен,
от него той за миг не се отказва?
Но с кал замерва другите събратя
и те му връщат пак със кал обратно.
Нали по кал те всичките са братя,
а калят се по дваж, по триж, стократно...
Макар калта с вода че се измива,
човекът - кал с калта ще си отива.
© Никола Апостолов Всички права запазени