Не ме вълнуват вече чудеса,
свикнах с тях, днес – тук, утре –там,
дори с безсънни като това,
ако обичаш някой, да си сам...
Казват, че любовта е красива,
че на света тя е всичко,
но когато чудото те срива,
то не е чудо, а ... шегичка.
Шега е на отминаващото време,
чудо на смразяващата зима,
че от топлено под снеговете семе
може да покълнат бурени, а не тревичка...
© Валдемар Всички права запазени