5.10.2024 г., 23:09 ч.

Cлед първия завой 

  Поезия » Любовна, Пейзажна
112 3 0

Очите ѝ са топли и се смеят,
и влюбен си дори, и да не си.
Ревнуваш скришом и от суховея,
погалил нежно нейните коси.

 

Тя цялата е песен и закачка,
и три минути мирно не стои.
И с устни зрънце гроздово ще смачка,
деня ти прежаднял да напои.

 

Ще нацелува падналите листи,
на всеки ще напише стиховѐ,
три гривни за ръцете си – лъчисти
от светлина сама ще изкове.

 

Ще приласкае котката бездомна,
щурците ще надпява неведнъж...
За песента ѝ все ще ти напомня
съвсем нарочно всеки следващ дъжд.

 

Парфюмът ѝ опиянява мрака,
безпаметно е влюбен в нея той...
И ти не спиш,  надяваш се да чака,
теб есента след първия завой...

 


 

 

 

 

 

 

© Надежда Ангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??