Силно на Земята подвластен,
див, полукултивиран, с история
нежен цвят в лилаво-сластно
подправя горчиво, до меланхолия.
Много ценен, изключително търсен,
колко битки за него се водят...
Не мога очи да откъсна –
цвете уханно, но забранено.
© Счетоводител Храбър Всички права запазени