Цунами
Погребан във един вонящ хотел,
през зъби, бавно, времето прецеждам.
Лишен от капка смисъл и без цел,
нещастни рими преподреждам.
Край мен се точи вавилонска гмеж.
Потрепват нервно мамещи реклами
и в мен поражда се дълбок копнеж -
брега да връхлети едно цунами.
© Петър Варчев Всички права запазени
цун, ами...