Вървя по стари каменни павета,
а багри стотици пъстреят край мен.
Нежни и крехки, изящни лалета
люлеят снаги в априлския ден.
В алено, жълто, лилаво и бяло -
цветно море разлюляно.
Жадно изпиват росата изцяло
и поглеждат небесата засмяно.
Гостоприемно канят всяка пчела
да пие от нектара им цветен.
Пърхат със свойте зелени листа
в своя живот мимолетен.
Спирам се до всеки чародеен цвят
и пред природата благоговея...
Съвършен, един различен свят -
да го докосна не смея!
ЗримА
© Zlatka Аndonova Всички права запазени