16.05.2014 г., 23:58 ч.  

Да опазим културното наследство на София! 

  Поезия » Гражданска
374 0 0

Духът на една нация прави я велика,

честта ни е по-ценна от транспорта!

Но тия, които практикуват политика,

тях* рушат, тикат ги сляпо зад борда!

 

Самочувствието родно бавно се гради,

а лесно се потъпква, смачква и затрива!

Затуй, народе, съвестта си днес събуди,

сляп за миналото народ бъдещето си убива!

 

*Тоест духът и честта.

 

Монети са намерени край "Лъвов мост". Строителството там пречи на археолозите да запазят артефактите.

 

 

© Георги Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??