6.09.2011 г., 10:55 ч.

Да убиеш нощ 

  Поезия » Философска
658 0 13

Ти виждал ли си как се остри нож?
Стоманен. Без следа ръждива.
Блести като луна над вълча нощ
 и бавно в тялото ù се забива.

А тя, по-черна и от кръв,
се стича някъде зад хълма.
Зад хоризонт, по-здрав от връв
за бесене на духове по тъмно.

Ти виждал ли си как се остри нож?
И колко лесно след това, и просто
 потъва в черния ù гръден кош,
докато не осъмне като Господ.

 

 

11.07.2011*

© Юлия Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??