ДА ЗАШИЕШ СТАРОТО ПАЛТО
- Дай да закърпя старото ти палто!
Дупка протрита отляво прозира.
Не се оплаквай! Не можеш! Какво!
Топли, пази от студ... Е, нервира,
че снагата ти често премръзва,
всред хали и бури прогизва,
но си е твое! Кусур не връзвай!
Пази го мишки да не го сгризат!
- Ето, вземи го и добре го заший!
Прободи го със истини клети.
После на възел конеца вържи,
заречи ме: под кръпката вечно
да свети!
© Жанета Всички права запазени