Ела при мен, дари ме с отрова,
отрова сладка като мед.
Отрова дай ми и любовна песен
за мене тази вечер напиши.
Отрова, извлек от лютиче,
но преди нея стих ми прочети.
Излей душата си в думи,
излей я и отдолу подпиши.
И нека пише там с малки букви,
да знам, че твоя съм била:
„На моята любима посвещавам
изречените тук слова.“
Отрова веч‘ не ще поискам,
с любов ме щом дариш.
© Йова Всички права запазени