Сложих си роклята -
нова сатенена.
Дето я купих
от Пловдив - от Молла.
Черни ботушки
и шапката кожена.
И скъпи, и маркови
от лъскав бутик.
С чантата лачена,
очилата "Армани"
и норката плюшена -
любим мой атрибут.
С парфюма на Гучи
и прическа помпозна,
покрита с козметика
най-най-луксозна.
Купих си ранчо.
Купих си вила.
Купих си яхта,
с вълните игрива.
Купих си куче.
Купих си котка.
Купих приятели,
дори и любов.
Купувам -
туй най-добре
умея да правя.
Та всичко е мое -
щом парата си не зная.
От глава до пети
богато облечена.
От блясъка на парàта
пияна, увлечена,
за сделката нова
и различна се глася.
Качвам се в чисто новата,
синя ес-ел-ер класа.
В успеха уверена,
до край натискам педала.
……………………….
Уви, непосилна таз сделка
за мен се оказа.
А толкова исках
„да купя живот”.
Ах, колко много исках
просто
„да купя живот”.
09.10.2011г.
© Нели Бъзева Всички права запазени