Ако правиш по-големи крачки -
ще стигнеш по-бързо,
но дали там, където искаш?
Ако оставиш товара си
на кръстопътя на въпросите - ще ти олекне,
но дали ще намериш отговор?
Ако изкрещиш по-силно -
ще събудиш несбъднатото,
но дали ще се сбъдне?
Ако прескочиш тъгата -
ще стъпиш на радостта,
но дали ще останеш?...
© Веселка Стойнева Всички права запазени