10.05.2008 г., 15:00 ч.

Дано! 

  Поезия » Философска
889 0 17

Хайде давай, живот, хвърляй зара!

И дано ме споходи късметът!

И дано любовта се повтаря,

а пък щастието да се потретва!

И дано съвестта заговори,

а вините да бъдат простени.

И дано ме запомнят хората

с добрините от мен сътворени!

Хайде давай, живот! Хвърляй зара!

За последен път, много те моля!

В тази твоя съдбовна лотария

отреди ми най-важната роля.

Не на съдник и не на спасител,

а на малка прашинка нищожна,

на човек, който вечно се пита

ще улучи ли зар невъзможен. 

© Нели Вангелова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??