15.01.2008 г., 11:51 ч.

Дар 

  Поезия » Любовна
668 0 7
 

                        Дар

 

Погледнах във небето - исках за запея.

Видях и ветровете - исках да живея.

Коленичих на земята - исках да простя.

Със длани пак събирах младостта.

 

С очи погледнах моята сянка.

Видях във нея теб - сън или мечта.

Птици, огън, самота, а любовта -

с ръце я хванах, като дар да ти я поднеса.

 

Със сълзи полях земята, родиха се сърца и рози.

Коленичих да ги взема, със сърце, ръце и тяло даже

събирах, грабех, като дар от Бог аз да ти ги поднеса

и щастие сърцето ми огря, и леко, леко отново засия...                          

 

 

                      Юлиано

© Юлиано Кръстев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??