Децата
Чуваш ли как се смеят децата?
Виждаш ли как играят на двора?
Колко радост имат в сърцата,
това ги прави бъдещи добри хора.
Те - резултатът от любовта ни чудесна.
Те - това чудо на природата,
така трябва да растат в игри и песни,
за да станат човеци - като хората.
Погледни ги! Ела да те прегърна!
Това са твоите осъществени мечти.
Радвам се, когато ги зърна,
нали мечтаеше да имаш две дъщери!
1960 година
Честит рожден ден, Роси!
© Асен Стефанов Всички права запазени