Ден и нощ
В лятна нощ луната се отразява,
дорде изсветне напълно в сумрака,
там със мен си на открито в тъмното,
нежно, любовно свити сме до пламъка.
Хванати за ръце през есенния полъх,
вървим из посланите горски пътеки,
прегръщам те и крача по-уверено
и оранжев е светът с тебе заедно.
С теб и зимата мила е като в приказка,
коледна принцеса, моя главна героиньо,
щастието има празник - на върха пирува
из безброй снежинки обич на лавини!
И моята пролет е бяла, а ти си нейният ангел,
по-чиста, райска и свята ще те дочакам,
през пролетта - радостта на всички,
любовта ще е само за двама!
© Слав Петров Всички права запазени