И този ден се разпиля
след утрото до залез късен.
За него тъй ми домиля,
че го изпращам все навъсен.
Че си отива уморен
и е от работа прегърбен.
И на забрава въдворен –
да бъде в минало захвърлен.
И все така от ден след ден,
и миналото ми пораства.
А бъдещето пък пред мен
със земния ми край се сраства.
И се превръщам във дете,
когато в старост се нагаждам.
След туй душата ще расте,
когато във някой се прераждам.
© Никола Апостолов Всички права запазени