Денят
Денят на хората е
срещи и раздели,
с надеждата
за нещо по-добро...
Проправяне:
просеки,
вододели,
и трупане на
вечното сребро.
Денят на хората е,
срещи и раздели,
с надежди
за било
и не било...
Сбогуване
със живи
и умрели;
на малко радост
и на много
зло! 12.04.1979г.
© Христо Славов Всички права запазени