Днес е по-различен,
само по название.
Иначе е като брат-близнак.
По-умиротворен, едва ли,
просто ден в календара-единак.
С врат дебел, за да понася болка,
да издържа на беди.
Радостен, когато в тъмна доба
слага на тезгяха добрини.
Трудно битие, самотно,
следва своя си закон.
Плаща сметките и неотклонно,
седмиците в пътя не брои.
Ден след ден, за вчера и за утре.
Мисия от болка до печал.
С устрем равен на обричане,
не да взимаш, да си нещо дал.
© Христина Комаревска Всички права запазени