Закучила се нещо ежедневната ситуация,
някои казват: „Проблем е на цялата нация“.
Всеки може да казва каквото си иска,
но нещо напоследък взе да ме притиска.
И аз пък сега, за да се спася от стреса,
реших сега да стана „Деса-Поетеса“...
Така ще си кажа мнението за онези,
някои бизнесмени, други главорези,
или просто такива, които са с мнение,
щом имат скрита пачка в някоя маза,
че трябва всички без капка съмнение,
да се навеждат и да им ближат... краката.
Някои пък други били от далеко,
дето било се живеело по-леко
и мислят, че тук като дойдат в шубраците,
могат свободно да си клатят... ръцете.
Не ми харесва много това положение,
лошо е, че няма никакво движение.
Ще взема накрая да припаля таратайката,
и на всичко това да му... се не види.
© Дончо Антонов Всички права запазени