10.02.2015 г., 21:23 ч.

Десети Февруари 

  Поезия
402 0 1

В моята църква ще запалят свещички за здраве.

Светлината ще милва въздуха на света.

Свещенникът като смисъл ще се изправи

и Света Валентина ще прекръсти с ръка.

 

На Светиня съм кръстен. Затова и душата ранима е.

Но воювам далеч, за сина си вече голям.

И за мен запалете свещичка, че има ме.

Макар да съм тук, моят дух ще е винаги там.

 

После вино налейте в дома си и ме спомнете.

Глътка отпийте, с моето име в уста.

Стиха, който пиша сега, ако искате прочетете.

За уважението ви, Благодаря!

© Валентин Йорданов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??