Докато гледах горе към небето,
си спомних за детето.
Което беше пълно с безгрижни дни
и обичаше дългите игри.
Беше малко, шавливо
и много щастливо.
Но то превърна се в скучната мома,
която вече няма време за дома.
Липсва ми това дете,
което винаги с надежда се визираше в синьото небе.
© Белослава Танчева Всички права запазени