Очите ми прочитат детелини -
зеленото писмо на Май.
От тук е минал някой друг...
Поделяме си щастие, но знай -
тъгата си е само моя:
Тъга за птиците и за небето
над моя роден край,
за мама.
За пътя на обратно.
Друго щастие за мене няма.
© Радка Миндова Всички права запазени