ДЕТСКА ВЪЗДИШКА
Защо ли малкото дете,
не страда за пари и слава,
наивно мисли, че стоте
се стигат, ако крачиш бавно.
Богатството му е смехът
и шепа шарени бонбони.
Споделя ги по някой път –
да радва градския бездомник.
И вярва му, че той е крал
от пъстрата му детска книжка –
скрит в дрипи, под брада владишка.
Че има таен ритуал
и би могло с една въздишка
магията му да разбишка.
© Валентина Йотова Всички права запазени