ДЕВОЙЧЕТО С ИЗЯЩЕН МАНИКЮР
... девойчица с изящен маникюр от мен поиска огънче във парка –
от нейното парфюмче "Hot Couture" щях да получа още два инфаркта,
поседна покрай мене – стар кибик, и аз задишах триж по-учестено,
и глътнах си граматиката в миг! – тя мислите ми врътна на вретено,
помислих си – що нямам някой лев, че да я черпя с чаша кока-кола? –
или на плажа да я смъкна с кеф! – по-шик от "Made in Italy" виола,
доде над нея ръсна рой звезди в поредната си кротка римна фраза,
тя своята цигарка изкади, не знам защо: – Довиждане! – не каза,
след нея ритнах тъпия бордюр, защото ми се стори крив и тесен...
А нейното парфюмче "Hot Couture" в следобеда над Варна ме възнесе.
© Валери Станков Всички права запазени