ДИЛЕМАТА
Сънувах тази нощ страхотен сън.
Архангел Михаил пред мене се яви.
На прозореца отвън...
Погледна строго и спокойно рече:
Отвори! Дойдох да те прибирам
вече!
Днес и твоят ред дойде, човече!
Не, не! Тебе ще оставя!
Давам ти още живот, аванта,
ако приемеш един от двата
варианта:
Първият е в Лудницата
да угаснеш клет,
а вторият - да станеш хаплив поет!
Събудих се от сън и вече пиша.
Значи СЪМ!
Във моето си време си живея!
Чух от пиратка гръм...
Но в Лудница ли съм?
Или съм Поет?
Сатирик жигосващ и проклет?
Усещам че, не съм избрал
само едно от двете!
ВИЕ, моля, прочетете и решете...
© Петър Петров Всички права запазени
Младите ще ме прескочат,защото живеят в неведение относно
това което е било преди 20-30 или 50 години. Управляващите,
/все същите от 65 години!/полагат неимоверни усилия в това
отношение.
Старите ще го направят от предпазливост.Да не станат мишена.
И сега става така.Ако двама нападнат един на улицата и го пребият,
останалите ще наблюдават или преминават покрай тях и няма да опитат да спрат нападателите.Не да ги наказват ,а да ги спрат! В демократическа държава само Съдът може да наказва.Ама де го тоя съд в нашата "Демокрация" ? Бъди здрава и щастлива.