Две чаши в шкафа.
Отваря се една врата
.... И две сърца.
Женски ръце измиват чашите,
Мъжки - ги пълнят с вино.
Две пълни сърца в леглото
И две пълни чаши на масата.
Едната чаша намалява по-бързо от другата,
Едната любов - също.
Две празни чаши на масата,
Едната непотребна.
Равносметката:
Една разбита чаша,
Две разбити сърца,
Две цели гордости.
© Мадлен Аспарухова Всички права запазени