То все още рядко се вижда,
защото често един на друг завижда,
защото омразата мнозина заслепява,
защото всеки гледа сал да оцелява,
защото парите в култ се издигат,
защото идеалите рядко се постигат.
Защо нужни са ни аплодисменти и слава,
защо слабият от силния се унижава,
защо всеки да е богат иска*,
защо обикновеният човек се потиска,
защо рядко се държим етично,
а често нагло и неприлично,
защо мнозина постъпват аморално,
като може просто да живеем нормално!?
*Нямам предвид да живее мизерно бедно.Имам предвид да живее умерено и разумно.
© Георги Всички права запазени