Усмихни се на клетия просяк,
прегърни наранено дете,
целуни благородния рицар,
превърни се в бездънно море.
Поклони се на мама и татко,
заплачи на нечий чужд гроб,
посади във сърцата надежда,
че доброто всъщност е Бог.
Поплачи си на нечие рамо,
подари на бедния хляб,
излекувай болния само
със молитва, със вяра, със смях.
Прегърни небето, земята,
целуни планини и реки,
запали свещичка във храма,
помоли се за светли и хубави дни.
Превърни се в прашинка надежда,
превърни се в прашинка любов,
превърни се във ангел и вярвай,
че доброто всъщност е Бог.
© Неземна Всички права запазени