22.05.2014 г., 17:17 ч.  

Дочаках 

  Поезия » Философска
435 0 0

Дочаках - самотата да ме вземе,

Съперница жестока през деня.

С огромни лапи плашейки ме през нощта!

 

Дочаках - ближните ми хора да ме мрази

Измисляйки, за мен какви ли не слова

Захласната, сънувам ги аз през нощта!

 

Дочаках - внуците ми, да порастнат.

Дали ми стига живота, до сега?

Все още ме тревожат младежките им рамена!

 

Дочаках - някои приятели, да ме незнаят!

Заети много те са през деня.

Заспивайки, прощавам им и това!

 

Дочаках - времето без дом да ме остави!

Захвърляйки ме някъде в пропастта!

Загубих нещо, но не и доблестта!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

© Мария Николова Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??