20.08.2024 г., 23:42 ч.

Докато сърцето ми тича към тебе 

  Поезия
69 0 0

Виновни ли са очите ми
че те запомниха млада
Виновно ли е сърцето ми
че по тебе си пада

Между изветрели делници
и слънчасали празници
Дните ми са като стръкчета
от изгорели стърнища

Вятърът ги подритва
И месецът ги прескача
откакто подпалиха гората
но не хванаха подпалвача

Превърнах паметта си на гробище
за удавници и корабокрушенци
на които да рецитирам от Яворов
"Градушка" или "Арменци"

Докато сърцето ми тича към тебе
във ритъма на Ламбада
а душата ми се катери по хълма
И като въздишка припада

© Георги Ревов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??