Доверие остало лесно се топи
и като старо вино ще нагарча,
затуй на глътки жадно пий го ти,
от заранта та чак до здрача.
Доверие – чуплива е кристална чаша
в сладостта на буйни младини,
затуй, отпиеш ли от нея, запомни –
като бръснарско ножче остро реже.
Доверие – по устните ти ще гори
и като рана на сърцето ще боли,
затуй не го раливай като вино ти,
за да ти носи светли бъднини.
© Виктория Тасева Всички права запазени