Децата заминават за Германия.
Родителите им за тях го правят.
Най-светлите деца. Една България…
Не могат и не трябва да остават.
„Прекрасно е в Германия! Вървете” –
Усмихва се учителката. – „Браво!”
Прегръща ги с ръцете си. И двете.
Сърцето ѝ да си вървят не дава.
Не иска да ги пусне за Германия.
Не може да им каже – „Останете”.
Отива си най-малката България.
Отекват за последно под небето
на детството звънливо гласовете.
Заминаха децата ни. В Германия.
© Нели Господинова Всички права запазени