Довиждане, слънчево лято,
от утре есента долита,
щом готово е птичето ято,
там далече на юг да отлита.
Няма да ги има слънчевите дни
и летните нощи горещи,
ще бъде студено и дъжд ще вали,
не ще има време за срещи.
Но аз не ще тъгувам, лято,
догодина ще се върнеш ти,
защото частица от тебе нося
и с нея сърцето ми живо тупти.
© Илия Левков Всички права запазени