ДРАСНАТО БИЛО
Драснато било разказват.
Отгоре някой бил написал
съдбата ми!
Да му се не види и драскача!
Сигурно когато ме е писал,
подаграта го е боляла!
А тя боли, ви казвам - много!
Ами да беше спрял за малко…
Да помине. А то…
И не мога да се прочета до края!
Лошо! Дава ми по листче
на година… ‘Айде холан!
Четиридесет страници прочетох
и няма. Няма я и точка!
Не е написал още любовта ми!
© Емил Стоянов Всички права запазени