Откакто дядото на моите деди
Суталк-тракиец, шампиона олимпийски
на щит намазан със масло изправи се
и никой не успя да го събори
душата ми засели се във теб!
Сега вървя по твоя калдаръм
Целуват камъните ходилата боси...
Вълшебно е!
Като в прекрасен сън,
намирам отговорите на хиляди въпроси.
Ако за мен във тебе времето се спре
и от дървото на живота падна –
клон прекършен!
Ще свети пак над тебе синьото небе,
и ще те гали пак Марица хладна...
© Ангел Милев Всички права запазени