ДРОМАДЕР*
Душата ни е скитник
и пътува...
Без страх върви в безводната пустиня
под парещото слънце
и жадува
оазиси с вода – сребристо синя...
Душата дълго броди...
търпелива,
защото знае – някой ден пред нея
вместо мираж
една картина жива
на щастие и обич ще изгрее...
Душата е осъдена
да броди
и в търсенето си
дочаква края...
Но си отива винаги свободна
и с тайните, които вече знае...
------------------------------------------------------------
*дромадер – вид едногърба камила
© Георги Ванчев Всички права запазени
и с тайните, които вече знае...