Друг свят
Море, небе... И сливат се във синьо.
Безумен бяг, препускащи коне...
Бутилка недопито бяло вино,
две стиснати отчаяно ръце...
На хоризонта - ято диви птици,
рисувани с дъха ти по стъклото...
В очите - малки бляскави зеници,
разбъркани числа - като на тото.
По пясъка прегърнати мечти
изгряват тихо в залеза сияен.
И ситен дъжд от падащи звезди...
Видя ли края? Пътят е безкраен...
Самотен клон прекършен се люлее,
сразен от някой Зевсов гръм чутовен.
Не, не плачи! Сърцето ти се смее...
Една сълза беляза миг съдбовен.
Усмивката ми! Скрий я бързо в скрина!
На нея името ми напиши с мастило,
та утре сутрин, като си замина,
тя с моя глас да шепне нежно, мило...
© Кристина Всички права запазени