Думи - игра на думи
Думи, думи, думи - думи,
сладки, разни празни думи,
изчезват всички думи -
щом останат - само думи.
Че думи празни да реди -
вред може всеки в тоя миг,
но после, думата помни -
до край я мъжки изпълни.
Че празни думи - празен мъж -
ще казва всеки не веднъж,
затуй, с дела на дума дръж -
щом казал дума си веднъж.
Щом Господ думите създал -
той смисъл всякакъв им дал,
в Любов и Мъка да гълчим -
и Болка, Радост споделим.
Затуй тежи невярна дума -
дори изпусната без злост,
врата заключва и тогава -
оставаш сам - неканен гост.
Кога приказваш - помисли
и дума точна намери,
че с думи всичко се гради -
но с дума можеш и уби.
© Гергана Спасова Всички права запазени