ДУШ
Нежен допир в жарка пещ
обгръща с порив сетивата.
Водни капки с дъх горещ
оставят сенки по стъклата.
Копринен допир в облак пара,
шум от тръпнеща вода
обгръщат всяка клетка стара
в пир от нежна топлина.
Струйка-пламък, топъл душ,
най-нежна ласка на водата.
В сърцето кипва нова мощ,
пулсира в танца и душата.
От зъзнещ студ след тежък ден —
пиршество на сетивата.
На чувствен душ попаднал в плен,
товара грабва в миг водата.
Прегръдка водна ме обгръща
и ставам чиста и добра.
След душ живота пак се връща
в триумф от течна светлина.
© Галена Върбева Всички права запазени